NKU'da Personelde Birimde
2012-04-20

Üniversitemizde “Vatan yahut Silistre” Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu tarafından “Vatan yahut Silistre” adlı tiyatro oyunu, Piramit Salon’da 20.04.2012 tarihinde sahnelendi.

Tiyatroya başta Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Namık Kemal tarafından Türk edebiyatının Batılı anlamda yazılıp oynanan ilk tiyatro eseri olan “Vatan yahut Silistre” adlı tiyatro oyununu sahneleyen Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu, vatanperverlik ve kahramanlık duygularını işleyen eserde, 1853 yılında Osmanlı Devleti ve Rusya arasında başlayan Kırım Savaşı'nda gönüllü olarak orduya katılan İslam Bey ile onun peşinden Silistre’ye giden Zekiye adlı genç kızın aşkını izleyicilere sahneledi.

Tiyatro gösterimin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Tiyatro Topluluğu’na ve izleyicilere teşekkür ettikten sonra, günün anısına Tiyatro Topluluğu Danışmanı Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fulya Toruk’a çiçek verdi.

Haberler

Üniversitemizde İstiklal Marşı nın Kabul Edilişinin 91. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy Bir Dizi Etkinlikle Anıldı

Üniversitemizde Mutfak ve Kantin Çalışanlarına Yönelik Personel Hijyeni Eğitimi Verildi

Üniversitemizde “Aşkımız Aksarayın En Büyük Yangını” Tiyatro Oyunu Sahnelendi