Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
2017-05-23

Karabekir ve Atatürk Konulu Konferans



Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Topluluğu tarafından düzenlenen “Karabekir ve Atatürk” konulu konferansa Kurtuluş Savaşı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir,  konuşmacı olarak katıldı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta Timsal Karabekir, Kurtuluş Savaşının en önemli isimlerinden babası Kazım Karabekir’in doğumundan vefatına kadar geçen süreci anlatarak, Karabekir’in askerliği seçişini, savaştığı cepheleri, kazandığı madalyaları, çocuklara verdiği önem üzerinde durdu.

Birçok tarihsel olaya belgelerle açıklık getiren Timsal Karabekir, “Çanakkale türkün destandır. Dünyada bir tane daha eşi benzeri yoktur. Çanakkale vatana duyulan aşkın Allah’a olan imanın göstergesidir. Beşikten mezara kadar Türkiye Cumhuriyetine hizmet etmek her türk gencinin borcudur, görevidir” sözlerine yer verdi.

Timsal Karabekir, babasına ait fotoğraf ve resim arşivi eşliğinde sunum yaparak katıldığı savaşlardan örnekler verdi. Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıkları da anlatan Karabekir, Atatürk'ü, Cumhuriyeti ve babası Kazım Karabekir'i anlatırken zaman zaman duygulanırken, 'Bu vatana tek bilek, tek yürek sahip çıkılacak,” dedi.

Konferans, Kazım Karabekir'in sözlerini yazdığı ve bestelediği “Türk Yılmaz Marşı” nın videosunun izletilmesinin ardından günün anısına hediye takdimi ile noktalandı.