2024-04-02

Üniversitemiz Öğrencileri 14. Geleneksel 57. Alay Tekirdağ-Çanakkale Tarihi Yürüyüşünü Tamamladı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri tarihine ve atalarına olan yürüyüşünü tamamladı. Bu yıl 14.’sü gerçekleşen Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü’ne Üniversitemiz öğrencileri de katılım sağlayarak “Çanakkale Zaferi Tekirdağ’dan Başlar” sloganı ile etkinliğin başından sonuna kadar Üniversitemizin flamasını onur duyarak taşıdılar.

13 Mart 2024 sabah saat 09.00’da Tekirdağ Valiliği önünden başlayan yürüyüşte çarşı kortej geçişinin ardından Tekira AVM önünde protokol ile vedalaşan 57. Alay Yürüyüş ekibi Tekirdağ’dan başlayıp Edirne sınırlarından geçerek Çanakkale’de sona erecek güzergahlarına doğru yola çıktı.

İlk durak, İnecik mahallesinde saat 19.00’da son buldu. Halk sancaklar ve bayraklarla yürüyüşçüleri karşıladı.

14 Mart 2024’te sabah 09.00’da Malkara hattına doğru yürüyüş tekrar başladı. Saat 18.30’da Malkara'da halkımız tarafından karşılanan yürüyüş ekibi 15 Mart sabahı Malkara Şehitliği'ndeki törenin ardından Keşan yolculuğuna başladı. Saat 18.30’da Keşan girişinde 27. Alay ve Uzunköprü 15. Hava bölüğü ile kucaklaşan ekip, duygusal anlar yaşadı.