2024-03-26

Özel Gereksinimli Çocuklar, Üniversitemizin Öğrencileriyle Voleybol Maçı Yaptı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin öğrenci topluluklarından Sosyal Farkındalık Topluluğu ve İktisat Topluluğu, ‘Best Buddies Türkiye’ faaliyetleri çerçevesinde Tekirdağ Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinden daha önce eşleştikleri “Buddy”leri ile voleybol maçı yaptı.

Öğrencilerin ve özel şartlara sahip çocukların sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen maç, her iki tarafın da yüzlerinde mutluluk izleri bıraktı.

Üniversitemiz Spor Kompleksinde gerçekleşen voleybol maçında gerekli hazırlıkların ardından yapılan maç sonunda karşılaşmadan galip ayrılan özel gereksinimli öğrenciler mutluluk yaşadı.

Üniversitemiz öğrencisi Sosyal Farkındalık Topluluğu Başkanı Kerem BALABAN, özel gereksinimli çocukların sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Çocuklarla keyifli zaman geçirdiklerini anlatan BALABAN, çocukların yüzlerindeki gülümsemeyi gördüklerinde mutlu olduklarını kaydetti.

Öğrencilerden Sergen UYSAL da özel gereksinimli çocukların yeteneklerini ön plana çıkartmak istediklerini belirtti.