Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
2024-03-22

Tekirdağ NKÜ’de Nevruz Bayramı Kutlandı



Üniversitemizde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 21 Mart Nevruz Bahar Bayramı etkinlikleri Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organizasyonuyla Tekirdağ NKÜ Spor Kompleksi önünde gerçekleşti.

Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Murat TAŞAN, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Dua okunması ile başlayan etkinliklerde konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, baharın gelişini müjdeleyen, bolluk ve bereketi simgeleyen Nevruz’un Türk Milleti açısından özel bir anlamı olduğuna dikkat çekerek; “Tabiatın uyanışının kutlandığı Nevruz Bayramı'nın Anadolu'da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır. Nevruz bayramı yeniden dirilişini ifade etmektedir. 21 Mart yeni yılın, ilkbaharın ve yazın başlangıcıdır. Üniversitemiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da Nevruz'u çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu etkinlikler, farklı kültürlerin bir araya geldiği, hoşgörü ve dayanışma duygularının pekiştirildiği ortamlar sunuyor. Yüzyıllardır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişi kutlanırken; bu kutlamaların dostluğa, kardeşliğe, mutluluğa, bolluğa, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını temenni ediyor, başta Tekirdağlı hemşehrilerim olmak üzere tüm personelimizin ve öğrencilerimizin Nevruz Bayramını kutluyorum” dedi.

Haberin devamı için tıklayınız.