Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
2024-03-11

Tekirdağ NKÜ Coğrafya Bölümü ve Genç Coğrafyacılar Topluluğunun İş Birliğiyle Düzenlenen Konferansta Tekirdağ’daki Hava Kirliliği ve Süleymanpaşa’daki Kuraklık Konuşuldu



ekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü ve üniversitenin öğrenci topluluklarından Genç Coğrafyacılar Topluluğunun iş birliğiyle ‘Tekirdağ İlinde Hava Kirliliğini Etkileyen Coğrafi Faktörler’ ve ‘Süleymanpaşa İlçesinde Kuraklık’ başlıklı konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İlker EROĞLU, “Tekirdağ İlinde Hava Kirliliğini Etkileyen Coğrafi Faktörler” başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak yer alırken, Coğrafya Bölümü öğrencisi Tuğçe TEPE ise ‘Süleymanpaşa İlçesinde Kuraklık’ konulu sunumuyla katıldı ve ilk sunumu gerçekleştirerek “Günümüz dünyasının en önemli gündem konularını küresel ısınma ve bunun neden olduğu küresel iklim değişikliği oluşturmaktadır. Küresel iklim değişikliği nedeniyle ortaya çıkan sorunların başında canlı yaşamını olumsuz etkileyen hidro-meteorolojik bir afet olarak kuraklık gelmektedir. Kuraklık, geniş alanlarda ve belirli bir zaman aralığında su varlığında beklenenden ya da normalden daha fazla azalmaları ifade etmektedir.” dedi.

Haberin devamı için tıklayınız.